Свято Дев'ятнадцятого дня місяця Шараф


31 грудня по григоріанським календарем починається місяць Шараф, що в перекладі з арабської означає «Честь». В цей день — перший день місяця Шараф по девятнадцатімесячному календарем багаї — наголошується важливе свято — свято Дев'ятнадцятого дня місяця Шараф.

Всі великі релігії виховують в людях тільки хороше. Якщо і виникають негативні прояви, то це, як правило, через фанатизм і неправильного розуміння суті навчання. Багаулла — пророк-засновник Віри Бахаї навіть стверджує, що якщо релігія стає джерелом розладу й ненависті, то краще взагалі обійтися без неї. Релігія повинна бути джерелом дружби і любові.

«Намір, закладене в основу одкровення всякої Небесної Книги, всякого богонатхненного слова, — дарувати всім людям праведність і розуміння, щоб утвердилися між ними мир і спокій. Все, що надає впевненість серцям людським, все, що підносить їх положення або сприяє їх достаток, Богові вгодно.

Сколь велично буде становище людини, якщо тільки вирішиться він виконати своє високе призначення! І в яку безодню приниження він може впасти — пучину, в кою не опускалися і мізерні з тварюк! Скористайтеся, про друзі, можливістю, кою сей День відкриває вам, і не позбавляйте себе щедрого виливу благодаті Його. Я молю Бога, щоб в сей благословенний День Він милостиво сподобив всякого з вас прикрасити себе візерунком найчистіших і праведних справ. Воістину, Він вершить угодне Йому».

Вибране з Писань Багаулли. — СПб.: Єднання, Пер. з англ. — 2001. — 202 с.